BREZPLAČEN AVTOBUS V PARKU

Vsebina je bila prevedena s pomočjo Google translate. Do vsebine v originalnem jeziku lahko dostopate tukaj.
Liguria, italy

KORAK 1
FOKUS NA OBČINSKIH POTREBAH IN CILJIH
Konec zaklepanja je sovpadal s počasnim nadaljevanjem turističnih gibanj, kar je bilo naklonjeno bližnjemu turizmu, ponovnemu odkrivanju krajine in kulturnih lepot našega zaledja.
Posebnosti ozemlja Valli del SOL predlagajo razvoj projektne strategije, ki vključuje upravljanje storitve klicnega centra in posledično prevozno storitev tako za prebivalce kot za turistične tokove.
GAL Genovese je z različnimi sestanki regionalne interesne skupine zagotovil ploden dialog z ozemljem in vpletenimi akterji (ATP, občine, Geopark Beigua).
2. KORAK
"BREZPLAČEN AVTOBUS V PARKU"
Agencija za javni promet Atp je od 6. julija do 31. avgusta 2020 za poletno sezono in prihod dopustnikov v doline zaledja za Valli del Sol zagotovila storitev "Brezplačni avtobus v parku". Storitev je bila organizirana tako, da ponuja brezplačen javni prevoz, ki je sposoben prevoziti prebivalce in turiste tudi v najbolj oddaljenih zaselkih petih občin okrožja: Mele, Campo Ligure, Masone, Rossiglione in Tiglieto.
Brezplačna storitev dežurnega prevoza "Brezplačni avtobus v parku" deluje vsak dan od 8.00 do 18.00.
Dostop do storitve je bil na voljo le uporabnikom, ki so dan pred potovanjem zahtevali prevoz po ZELI ŠTEVILKI 800-499999 (aktiven od ponedeljka do sobote od 8.00 do 12.00).
To so pravila storitve:
- Rezervacije morajo biti opravljene dan pred potovanjem.
- Izleti so bili opravljeni v skladu z naročilom za rezervacije. Uporabnik je moral to storiti v primeru odpovedi rezervacije.
- Uporabnik je bil poklican nazaj, da potrdi rezervacijo in čas potovanja.
3. KORAK
PROMOCIJA IN SPREMLJANJE
GAL Genovese je pobudo promoviral prek spletnega mesta podjetja, družbenih omrežij in priložnostnih komunikacij. Tudi občine doline Štura so novico razširile, da bi prebivalstvo ozavestile o uporabi storitve. Prevozno podjetje je obvestilo z navedbami na spletni strani ATP in z opisnimi znaki na glavnih avtobusnih postajališčih.
GAL Genovese je vedno spremljal delovanje storitve. Vsak teden je bila primerjava s prevoznikom in občinami Valli del SOL.
Na primer, po prvih dveh tednih servisiranja smo se zavedali pomembnosti pritrditve kolesarske prikolice na avtobus, glede na številne zahteve skupin ljubiteljev koles.
4. KORAK
ANALIZA REZULTATOV
Zahteve so bile približno 3/4 potnika na dan, vključno s turisti in prebivalci.
V sezoni so bili večkrat ugodni številnim prošnjam skupin ljubiteljev pohodniških in električnih koles, ki so se po zaslugi kolesarske prikolice, priklopljene na avtobus, lahko sprehodili in izpeljali iz mesta v čudovitem zaledju Ligurije. .
Poleg tega je bilo tudi zaradi uporabe brezplačnega avtobusa mogoče organizirati voden ogled vasi doline Stura, ki vključuje kmetijske in obrtne dejavnosti na tem območju.
Z analizo podatkov na koncu pilotne akcije lahko rečemo, da je brezplačni avtobus v storitvi parka deloval in so ga uporabljali tako prebivalci kot turisti, zahvaljujoč poletni sezoni in koncu zaključevanja.
Poskus bi lahko ponovili poleti tako za doline SOL kot za druge doline v provinci Genova, pri čemer bi poskušali vključiti čim več zainteresiranih strani, da bi ustvarili močne sinergije med sektorji in storitev še bolj funkcionalno.

USTVARJANJE NOVE SKUPINE ZAINTERESIRANIH STRANI Občine Valli del SOL, Razvojna agencija GAL Genovese, Geopark Beigua, Metropolitansko mesto Genove in storitve ATP (podjetje javnega prevoza). ANALIZA REZULTATOV Zahteve so bile približno 3/4 potnika na dan, vključno s turisti in prebivalci.
Uporabno za podeželska, ne-mestna območja
Občina
Mladi, Starostniki, Študenti, Delovno aktivno prebivalstvo
From 15th of May to 15th of September 2020

Implementacija

Ključni pogoji za uspeh

SODELOVANJE V REGIONALNI SKUPINI Z ZAINTERESIRANIMI STRANMI PRISOTNOST TRANSPORTNEGA PODJETJA PRIMERNO PROMOCIJO IN KAKOVOST STORITVE

Ključni koraki pri implementaciji

KORAK 1 FOKUS NA OBČINSKIH POTREBAH IN CILJIH 2. KORAK ORGANIZACIJA STORITEV "BREZPLAČEN AVTOBUS V PARKU" 3. KORAK PROMOCIJA IN SPREMLJANJE 4. KORAK ANALIZA REZULTATOV

Potrebni viri

1 strokovnjak za razvoj podeželja (stiki z zainteresiranimi stranmi), 1 odgovoren za administrativno in računovodstvo, 1 strokovnjak za komunikacijske zadeve in organizacijo dogodkov, 1 podjetje za javni prevoz z 1 operaterjem. Znesek investicije: 16.000 €

Bi želeli izvedeti več?

Visit the website of the project for more details or contact the author

Agenzia di Sviluppo GAL Genovese

Marina Oliveri