Eksperimentalni projekt “Pokliči avtobus” – eksperimentalni projekt “Pokliči avtobus”

Vsebina je bila prevedena s pomočjo Google translate. Do vsebine v originalnem jeziku lahko dostopate tukaj.
Liguria, italy
Pametnost mobilnosti

Inovativni projekt storitve "na klic" za hribovita območja Recca "Pokliči avtobus" se je aktiviral 26. marca 2018 na podlagi sporazuma med vadbo ATP Es in Občino Recco. Osnovna ideja je dati možnost rezervacije storitve na podlagi resničnih potreb uporabnikov in nadomestiti fiksne vožnje na odsekih z majhnim povpraševanjem (frakcije in gričevnata območja), kjer obstaja tveganje, da bodo vozila v nekaterih vožnja potuje celo prazno. Služeni kraji so Cotulo, Carbonara, Verzemma, Liceto, Collodari in Ageno (do zdaj so jih vozile lokalne proge 3, 4, 5, 6 in 7). Storitev "Pokliči avtobus" je aktivna od ponedeljka do sobote, delovne ure od 7 do 19 in prevozni sistem temelji na telefonski rezervaciji, ki jo je mogoče opraviti od 7 do 12 istega dne in od 14 do 16 rezervirati avtobus istega dne ali zjutraj naslednjega dne. Uporabnik lahko pokliče brezplačno številko (800.688329) in mora sporočiti svoje ime, izvor in cilj dirke ter mobilno številko, ki jo je treba poklicati v primeru spremembe storitve. Avtobus, ki opravlja storitev, je opremljen za prevoz invalidov, kar zadeva tarifni sistem, imajo lahko do storitve dostop imetniki sezonskih vozovnic z brezplačnim prometom, knjižice z več tečaji in navadne potovalne vozovnice; nobenih dodatkov k običajni potni listini ni dovoljeno. Karte, kupljene na krovu, stanejo 3 EUR za vozovnico A (4 cone). Po poskusu je bila storitev potrjena tudi za zimske ure z dodajanjem bolnišnice Recco kot izhodiščne / ciljne točke. Inovativni „dežurni“ storitveni projekt „Chiama il Bus“ za hribovita območja Recco je bil aktiviran od 26. marca 2018 na podlagi sporazuma med ATP Esercizio in Comune di Recco. Osnovna ideja je dati možnost rezervacije storitve na podlagi resničnih potreb uporabnikov in nadomestiti fiksna potovanja na progah z majhnim povpraševanjem (zaselki in gričevnata območja), kjer je tveganje večje, da vozila na nekaterih vožnjah celo potujejo prazna . Lokacije so Cotulo, Carbonara, Verzemma, Liceto, Collodari in Ageno (do danes so jih vozile lokalne proge 3, 4, 5, 6 in 7). Storitev "Pokliči avtobus" je aktivna od ponedeljka ob sobotah, delovne ure od 7 do 19 in prevozni sistem temelji na telefonski rezervaciji, ki jo je mogoče opraviti od 7 do 12 še isti dan in od 14 do 16 rezervirati isti dan ali jutranji avtobus naslednji dan. Uporabnik lahko pokliče brezplačno številko (800.688329) in mora sporočiti svoje ime, izvor in cilj potovanja ter mobilno številko, ki jo je treba poklicati v primeru spremembe storitve. Avtobus, ki zagotavlja storitev, je opremljen za prevoz invalidov. Kar zadeva tarifni sistem, lahko do storitve dostopajo imetniki sezonskih vozovnic z brezplačnim prometom, zvezki z več potovanji in navadne vozovnice; nobena dopolnila ne veljajo za običajno vozovnico. Vstopnice, kupljene na krovu, stanejo 3 evre za tečaj A (4 cone). Po poskusu je bila storitev potrjena tudi za zimske čase z dodajanjem bolnišnice Recco kot izhodiščne / ciljne točke.

V prvih dneh aktivacije v Recco je z avtobusom v 10 dneh z avtobusom odpotovalo 295 ljudi. V primerjavi s tradicionalnim sistemom se je povečalo približno 15% uporabnikov in znatno zmanjšalo stroške. V prvih dneh aktivacije v Recco je z avtobusom v 10 dneh potovalo 295 ljudi. V primerjavi s tradicionalnim sistemom je prišlo do porasta za približno 15% uporabnikov in znatno zmanjšanja stroškov.
Uporabno za podeželska, ne-mestna območja
Občina
Mladi, Starostniki, Študenti, Delovno aktivno prebivalstvo
March 2018 - ongoing

Implementacija

Ključni pogoji za uspeh

Ustvarite učinkovit komunikacijski sistem, razložite nov postopek za dostop do storitve jasno in učinkovito prebivalstvu, da bodo koristi očitne. Oblikovanje učinkovitega komunikacijskega sistema, ki prebivalstvu prebivalstva jasno in učinkovito razlaga nov postopek za dostop do storitve, s čimer so prednosti očitne.

Potrebni viri

Človeški viri (osebje LPT in telefonski operater za storitve rezervacij) Stroški razvoja in upravljanje sistema dežurstva rezervacij Stroški komuniciranja prebivalstva zaradi prehoda s tradicionalnega prometnega sistema na sistem rezervacij. Človeški viri (osebje TPL in recepcija za rezervacijsko storitev) Stroški razvoja in upravljanje sistema dežurstva rezervacij Stroški komuniciranja prebivalstva zaradi prehoda s tradicionalnega prometnega sistema na sistem rezervacij.

Bi želeli izvedeti več?

Visit the website of the project for more details or contact the author

ATP Esercizio+39 0185 722440