KULTNATURA

Vsebina je bila prevedena s pomočjo Google translate. Do vsebine v originalnem jeziku lahko dostopate tukaj.
Pomurje, slovenia

KULTNATURA je blagovna znamka, razvita v okviru projekta ZELENO ŽELIMO, ki se izvaja v okviru čezmejnega čezmejnega programa Slovenija-Hrvaška. 10 partnerjev izvaja projekt, pri čemer ima 5 turistično ozadje, 2 podpirata organizacije, ki se ukvarjajo s povezovanjem ponudbe zaledja in izobraževanjem, 1 je tehnološko usmerjena v zagotavljanje novih rešitev in tehnologij za sodobni turizem in 2 so občine (lokalne javne oblasti) . Blagovna znamka povezuje 4 različne vrste ponudbe z obeh strani meje; 1) kulinarika, 2) vino, 3) narava in gibanje, 4) ročna obrt. V blagovno znamko je vključenih več kot 50 ponudnikov, ki so predstavljeni na spletni strani projekta in tudi v mobilni aplikaciji.

Kultnatura je blagovna znamka, ki povezuje dve regiji v en turistični izdelek. Gre za čezmejno območje, ki ima veliko različnih majhnih (običajno družinskih) kmetij in turističnih znamenitosti. Ponudba podeželja je povezana s pomočjo skupne blagovne znamke in se promovira s pomočjo digitalnih dejavnosti (spletna stran, mobilna aplikacija, socialni mediji, ...)
Uporabno za podeželska, ne-mestna območja
Vas
Mladi, Starostniki, Študenti, Delovno aktivno prebivalstvo
September 2017 - ongoing

Implementacija

Ključni pogoji za uspeh

Ključni pogoji so zagotavljanje tradicionalnega in pristnega šarma območja z novimi sodobnimi pristopi. Celotno ozemlje je znano po topli gostoljubnosti in odlični hrani, zato se turist počuti kot doma. Pomembno dejstvo je, da ponudniku toursita ponudite, da bo v regiji (območju) ostal dlje časa, kar pomeni, da bodo imeli vsi od njega koristi (hoteli, restavracije, turistična območja, zapuščine, ...). Uspeh je imeti nove sodobne pristope, da bodo turisti lahko našli ponudbo na spletu in prek sodobnih tehnologij.

Ključni koraki pri implementaciji

Ključni koraki so povezani z oblikovanjem skupne blagovne znamke, kar pomeni, da se turist počuti enako in ga obravnavajo enako, kamor koli gre. To se izvaja z izvajanjem niza dejavnosti, od vizualnega videza do nabora pravil, ki se jih držijo vsi. Vse to poteka prek izobraževanja in delavnice. Drug pomemben vidik je tudi promocija blagovne znamke in območja prek sodobnih tehnologij (mobilni, spletni, socialni mediji).

Potrebni viri

Glavni viri, ki jih potrebujemo, so v obliki ljudi, ki sodelujejo s ponudniki, da bi jih vsi povezali pod enim dežnikom (blagovna znamka KULTNATURA). Graditi svoje znanje in ustvariti skupni pristop do turista. Po drugi strani pa so bile na nekaterih območjih narejene tudi majhne naložbe, da bi turiste naklonili in jim ponudili toplo gostoljubje.

Bi želeli izvedeti več?

Visit the website of the project for more details or contact the author

ITC MURSKA SOBOTA

Tomaž Zadravec