Digitalizacija regionalnih in lokalnih sejmov

Vsebina je bila prevedena s pomočjo Google translate. Do vsebine v originalnem jeziku lahko dostopate tukaj.
Liguria, italy

KORAK 1
POZOR NA POTREBE IN CILJEV VAS IN SODELOVANJE Z ZAINTERESIRANIMI STRANMI
LAS (lokalni akcijski skupini) sta zagotovili ploden dialog z ozemljem (občine, odbori za razstave, združenja, podjetja, državljani) in s pristopom od spodaj navzgor razumeli potrebe vasi:
1. Za zagotovitev vidnosti ozemlja
2. Spodbujati lokalno izdelavo in lastne izdelke
3. Promocija lokalnih kmetij in lastnih izdelkov
4. Spodbujanje lokalnih prireditev (vodeni ogledi, konference, izleti, delavnice, okusni načrti ...)
5. Spodbujati lokalna gostinska podjetja
2. KORAK
DIGITALNA PLATFORMA - ZASNOVA IN KONFIGURACIJA
LAS sta vključevali "Isola che non c'è", podjetje za digitalne storitve za ustvarjanje digitalne platforme za promocijo dveh glavnih dogodkov (kjer so lahko obrtniki in kmetje razstavljali svoja podjetja in prodajali svoje izdelke) ter pobude, ki so se zgodile tudi v njihovem kontekstu.
Digitalna platforma Expo Fontanabuona Tigullio je bila odprta za dva tedna, od 29. avgusta do 13. septembra 2020.

Obrtniki in kmetje so postali "virtualni razstavljavec" spletnega sejma Expo. Vsak razstavljavec je imel na voljo virtualno trgovino, ki je lahko z opisom in z galerijo predstavila svoje podjetje, da je izdelke predstavila in jih rezervirala s preprosto spletno registracijo. Za vsako kontaktno informacijo o trgovini in načine nakupa in zbiranja je bilo blago vključeno, poleg tega pa je bila uporabnikom ponujena možnost rezervacije obiska njihovega sedeža po dogovoru.
Poleg razstavljavcev so bile vključene tudi pobude, vse prisotne in jih je mogoče rezervirati preko spleta. Promocija turizma se je, tako kot skozi prireditve, izvajala s promocijo restavracijskih podjetij. Ti so nazadnje imeli virtualni prostor, kjer so opisovali lastno podjetje, prikazali fotografije tradicionalnih jedi, predlagali jedilnik z lokalnimi specialitetami in uporabili sejemski popust.
3. KORAK
SPREMLJANJE
Ustrezen program spremljanja je bil uporabljen za preverjanje navideznih obiskov, vključno s časom, izbranimi stranmi in rezervacijami.
4. KORAK
ANALIZA REZULTATOV
Podatki beležijo 4206 obiskov (edinstveni uporabniki), kar ustreza dnevnemu povprečju 262 obiskov na dan. Analiza nam omogoča, da preverimo zanimanje, ki ga vzbuja platforma, zlasti zanimivi podatki so:
Stopnja obiskov ene strani: 43,25%
Strani / seja: 6.14
Povprečni čas na strani 35 sekund
Tudi lokalne pobude v navzočnosti so imele nepričakovan uspeh.

Ta model so ponovili na drugih bližnjih območjih zaledja kot dobro prakso pri drugih lokalnih dogodkih. Uporabniki so s tem orodjem hitro zaupali in ciljna publika je opazila povečanje števila uporabnikov, vključenih v starostno skupino od 20 do 40 let, manj pa jih zanima tradicionalni sejemski model.
Razstavljavci so bili zadovoljni s tem digitalnim orodjem in so izjavili, da bi ga radi ponovili naslednje leto kot podporo tradicionalnemu sejmu ob prisotnosti.

USTVARJANJE NOVE SKUPINE ZAINTERESIRANIH STRANK, ki vključuje dve LAS, razvojno agencijo Gal Genovese in LAG Verde Mare, podjetje za digitalne storitve in dva odbora Expo: Expo Alta Val Trebbia in Expo Fontanabuona Tigullio. KREPITEV OBSTOJEČE SKUPINE ZAINTERESIRANIH STRANK, ki vključuje občine, odbore Expo, združenja, podjetja, državljane INDIVIDUACIJA PREDMETA - Agenzia di Sviluppo GAL Genovese - to je povezava z regionalno upravo (regija Ligurija in trgovska zbornica Genove). DIGITALNA PLATFORMA z velikim številom obiskov Od 29. avgusta do 13. septembra so podatki zabeležili 4206 obiskov (edinstveni uporabniki), kar ustreza dnevnemu povprečju 262 obiskov na dan. Analiza nam omogoča, da preverimo zanimanje, ki ga vzbuja platforma, zlasti zanimivi podatki so: Stopnja obiskov ene strani: 43,25% Strani / seja: 6.14 Povprečni čas na strani 35 sekund Tudi lokalne pobude v navzočnosti so imele nepričakovan uspeh. Ta model so ponovili na drugih bližnjih območjih zaledja kot dobro prakso pri drugih lokalnih dogodkih. Uporabniki so s tem orodjem hitro zaupali in ciljna publika je opazila povečanje števila uporabnikov, vključenih v starostno skupino od 20 do 40 let, manj pa jih zanima tradicionalni sejemski model. Razstavljavci so bili zadovoljni s tem digitalnim orodjem in so izjavili, da bi ga radi ponovili naslednje leto kot podporo tradicionalnemu sejmu ob prisotnosti.
Uporabno za podeželska, ne-mestna območja
Lokalno območje
Mladi, Starostniki, Študenti, Delovno aktivno prebivalstvo
2nd of May 2020 - 30th of September 2020

Implementacija

Ključni pogoji za uspeh

Stalni in sodelovalni dialog z zainteresiranimi stranmi Jasnost ciljev Uporaba velikih začetnic v rezultatih

Ključni koraki pri implementaciji

KORAK 1 POZOR NA POTREBE IN CILJEV VAS IN SODELOVANJE Z ZAINTERESIRANIMI STRANMI 1. Za zagotovitev vidnosti ozemlja 2. Spodbujati lokalno izdelavo in lastne izdelke 3. Promocija lokalnih kmetij in lastnih izdelkov 4. Spodbujanje lokalnih prireditev (vodeni ogledi, konference, izleti, delavnice, okusni načrti ...) 5. Spodbujati lokalna gostinska podjetja 2. KORAK DIGITALNA PLATFORMA - ZASNOVA IN KONFIGURACIJA Digitalna platforma je bila ustvarjena na podlagi potreb zainteresiranih strani in v sodelovanju s podjetjem za digitalne storitve. 3. KORAK SPREMLJANJE Ustrezen program spremljanja je bil uporabljen za preverjanje navideznih obiskov, vključno s časom, izbranimi stranmi in rezervacijami. 4. KORAK ANALIZA REZULTATOV Analiza zadovoljstva uporabnikov Analiza zadovoljstva razstavljavcev. Analiza zadovoljstva deležnikov.

Potrebni viri

Potrebni človeški viri: 1 strokovnjak za razvoj podeželja (stiki z zainteresiranimi stranmi in teritorialno trženje), 1 odgovoren za administrativno in računovodstvo, vsaj 1 strokovnjak za komunikacijske zadeve in organizacijo dogodkov, 1 strokovnjak za digitalne storitve. Znesek naložbe: 18.000,00 €, ki jo financirata regija Ligurija in Genova gospodarska zbornica

Bi želeli izvedeti več?

Visit the website of the project for more details or contact the author

Agenzia di Sviluppo GAL Genovese

Sara Pastorino