Prevoz na zahtevo – Collectif Bouge Tranquille

Vsebina je bila prevedena s pomočjo Google translate. Do vsebine v originalnem jeziku lahko dostopate tukaj.
Royans Vercors (Central French Alps), france

Bouge Tranquille je skupina državljanov, ki je omogočila resnično razmišljanje in ukrepe na področju mobilnosti na rojanskem ozemlju. Prav tako je ustvaril sistem prevoza na povpraševanje, Royans Express, ki ga zdaj upravlja socialno središče la paz in predlaga redni prevoz na klasična potovanja ali prevoz na zahtevo doma. Prav tako je na ozemlju ustvaril 4 območja za avtobusne povezave in se v večjem obsegu povezal z obstoječo spletno stranjo. Projekt zdaj razmišlja o energetskem prehodu, naslednje stopnje razvoja pa bodo vključevale razmislek o električni mobilnosti za nove naložbe.

Nameščene točke za zaustavitev in deli avtomobilov. Royans Express deluje in raste. V letu 2018 je bilo prodanih 3000 vstopnic. Več kot 20 prebivalcev je aktivno vključenih v storitev (večinoma vozijo avtobuse) Drugi avtomobil, tokrat električni avtomobil, so postavili pred kratkim. Collectif Bouge Tranquille zdaj pričakuje, da se bo začela nova zanka za razširitev pokritja ozemlja na vasi, ki se nahajajo na odročnih območjih gora Vercors.
Uporabno za podeželska, ne-mestna območja
Lokalno območje
Starostniki
2010 - ongoing

Implementacija

Ključni pogoji za uspeh

Vključenost lokalnega prebivalstva. Trajanje projekta in pilotna struktura za financiranje in podporne dejavnosti.

Potrebni viri

Naložba za električne avtomobile: 1 minibus, 1car z evropskim financiranjem 1 oseba iz socialnega centra za animacijo procesov

Bi želeli izvedeti več?

Visit the website of the project for more details or contact the author

Centre Social La Paz

ADRETS

0033 4 75 47 76 55